7 Şubat 2008 Perşembe

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ (ΜΕΡΓΙΕΜ) ΣΤΟ ΚΟΡΑΝΙ

Κεφάλαιο Πέμπτο
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ (ΜΕΡΓΙΕΜ)
ΣΤΟ ΚΟΡΑΝΙ


Το Ιερό Βιβλίο Κοράνι μιλάει ευρέως περί του Προ¬φήτη Ιησού Χριστού και της μητέρας Του, της Παναγίας (Μεργιέμ).
Υπάρχουν 114 κεφάλαια (Σούρε) στο Κοράνι. Ένα απ' αυτά ονομάσθηκε με όνομα * Μεργιέμ" και δόθηκε το όνομα του "Αλ-ι Ιμράν=Η οικογένεια του Ιμράν" σε έναν άλλο.
Η "Μεριέμ" είναι η Παναγία και Ο Ιμράν ήτανε ο πατέρας Της.
Σε αυτό το μέρος θα βρείτε τα εξής θέματα:
Η γέννηση της Μαρίας και πως μεγάλωσε, η συνο¬μιλία του Γαβριήλ με την Μαρία και διαβίβαση σ'Αυτήν της διαταγής της προσευχής, η αναγγελία της γεννήσεως του Ιησού στην Μαρία απ'τον Γαβριήλ και η συνομιλία μεταξύ των περί αυτού, η γέννηση του Ιησού Χριστού, η συμπεριφορά του κόσμου μετά την γέννα προς τη Μαρία (Παναγία) και η απάντηση του Ιησού Χριστού προς αυ¬τούς, τα θαύματα του Ιησού, ο Ιησούς και οι Απόστολοι, οι Απόστολοι και το θέμα της τραπέζης απ'τον ουρανό, τα σχετικά εδάφια για το Ευαγγέλιο το Ιερό Βιβλίο που δόθηκε στον Ιησού, ο Ιησούς είναι απεσταλμένος του θεού ο Ίδιος δεν είναι ούτε Αλλάχ και ούτε υιός του Αλλάχ. Τα απαντητικά εδάφια για εκείνους που λένε ότι Ό Ιησούς είναι θεός η Υιός του θεού", Το Τέλος του Ιησού Χριστού, Μια όψη της ημέρας της Δευτέρας Κρίσεως με τον Ιησού και με εκείνους που Τον δέχονται σαν θεό, ο Ιησούς αναγγέλει τον ερχομό του επομένου του Προφήτη Μουχάμμεδ (Σ.Α.Β.).
1. Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕ...
-Η σύζυγος του Ιμράν προσευχήθηκε έτσι:
«Κύριε, Σου αφιέρωσα τον καρπό της κοιλιάς μου. Δέξου τον με καλωσύνη. Ω Σύ που τα γνωρίζεις και τ'ακούς όλα». Οταν γέννησε, πρόσθεσε: «Κύριε, έφερα στον κόσμο μία κόρη (ο Αλλάχ ήξερε τι έφερε στο φως). Χαρακτηριστικά γνωρίσματα ξεχωρίζουν τα δύο φύλα. Την ονόμασα Μαρία" την θέτω υπό την προστα¬σία Σου, αυτήν και τους απογόνους της, για να την προστατέψεις από τις πανουργίες του Σατανά».
- Ο Κύριος δέχθηκε ευνοϊκά την προσφορά σου. Κι έκαμε την Μαρία να παραγάγη έναν πολύτιμο καρπό. Ο Ζαχαρίας την πήρε υπό την επιτήρηση του. Κάθε φορά που πήγαινε να την επισκευθεί, στο ιδιαίτερο διαμέρι¬σμα της, έβλεπε τροφή κοντά της. «Από που σου έρχε¬ται αυτή η τροφή;» την ρωτούσε. «Είναι μία ευεργεσία του Αλλάχ», απαντούσε η Μαρία. «Τρέφει άφθονα ό¬σους θέλει»1.

2. Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ
- Οι άγγελοι του θεού ερχόντουσαν στη Μαρία και της έλεγαν ότι ο Αλλάχ την διάλεξε, την εξάγνισε και της δόθηκε μεγάλη θέση μεταξύ όλων των γυναικών του κόσμου και την προέτρεπαν να προσεύχεται στον Αλλάχ.
Τα σχετικά εδάφια:
- Ο άγγελος είπε στη Μαρία: "Ο Αλλάχ σε διάλεξε" σε εξάγνισε" είσαι η εκλεκτή ανάμεσα σ' όλες τις γυναί¬κες".
-Να είσαι αφοσιωμένη στον Κύριο" λάτρευε Τον και κάνε σετζδέ2 μαζί μ' όλους τους θεράποντες Του, - Ω Μωάμεθ, σου αποκαλύπτουμε αυτά τα μυστήρια. Δεν ή¬σουν καθόλου μαζί τους όταν έριχναν τα μολύβια, για να εκλέξουν ποιος απ' αυτούς θα αναλάμβανε την ανα¬τροφή της Μαρίας, και δεν ήσουν ο μάρτυρας των φι¬λονικιών τους γι' αυτό το θέμα3.

3.Η ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΑΠ' ΤΟΝ ΓΑ¬ΒΡΙΗΛ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ
-Κι όταν ο άγγελος είπε στη Μαρία ότι ο Αλλάχ αναγγέλει το έργο Του, θα ονομασθεί Ιησούς ο Μεσσίας, ο υιός της Μαρίας, έχων μεγάλη δόξα σ'αυτόν και στον άλλο κόσμο και έμπιστος του Υψίστου και θα εκφωνεί λόγο στους ανθρώπους από το λίκνο μέχρι τα γεράματα και θα ανήκει στους ευσεβείς, εσύ Μωάμεθ δεν ήσουν παρών4.
-"Κύριε", απάντησε η Μαρία, "πως θα αποκτήσω παιδί, αφού δεν με πλησίασε κανένας". "Ναι", απάντησε ο Γαβριήλ," ο Αλλάχ όμως μπορεί να δημιουργήσει ότι θέλει. Όταν θέλει να δημιουργήσει κάτι, λέει "Γεννηθή-τω" και γίνεται."
-θα του διδάξει τη γραφή και τη σοφία, την Πε¬ντάτευχο και το Ευαγγέλιο5.
Ω Μωάμεθ!
-Ύμνησε τη Μαρία στο Κοράνι ύμνησε τη Μαρία που απομακρύνθηκε από την οικογένεια της προς το μέ¬ρος της Ανατολής.
-Πήρε έναν πέπλο για να καλυφθεί, και της στείλαμε τον Γαβριήλ, το πνεύμα μας με μορφή ανθρώπου.
-Αν Τον φοβάσαι, καταφεύγω από εσένα στον Φι¬λεύσπλαχνο, φώναξε η Μαρία.
-Είμαι ο απεσταλμένος του Αλλάχ "είπε ο άγγελος," Έρχομαι για να σου χαρήσω ένα σοφό υιό.
-Πώς θα αποκτήσω αυτό το παιδί;", απάντησε η Παρθένα, "Δεν μ' έχει πλησιάσει κανένας θνητός και μου είναι άγνωστη η αμαρτία6.
-"Ναι, έτσι είναι" απάντησε ο άγγελος, "αλλά ο Αλλάχ διέταξε - Αυτό είναι πολύ εύκολο για Μένα. Διότι αυτός θα γίνει ένα θαύμα για τους ανθρώπους" και ένα έλεος από μας γι'αυτούς. Εξ'άλλου αυτή η δουλειά ήδη έχει τελειώσει".
4. Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ
- Η Μαρία συνέλαβε και αποσύρθηκε ένα απόμερο μέρος.
-Οι ωδίνες του τοκετού την οδήγησαν κοντά σε μια φοινικιά και φώναξε: "Νά'δινε ο Αλλάχ, να πεθάνω πριν απ' την σύλληψη μου και να ξεχνιόμουν ".
-"Μη θλίβεσαι", της φώναξε ο άγγελος, " ο Αλλάχ έβαλε ένα ρυάκι κοντά σου".
_"Κούνησε την φοινικιά και θα δεις να πέφτουν ώ¬ριμοι χουρμάδες"
-"Φάε, πιες, να σου ζήσει' κι αν σε ρωτήσει κανέ¬νας, πες του - Έταξα νηστεία στον Φιλέσπλαχνο, γι'αυτό δεν θα μιλήσω με κανέναν-"7
(Ενν. Ω Μωάμεθ)
- "Ψάλε την δόξα της Μαρίας που διατήρησε ανέ¬παφη την παρθενιά της. Εμφυσήσαμε επάνω της από το πνεύμα μας. Κάναμε αυτήν και τον υιό της θαυμασμό του σύμπαντος"8.
- Ο Αλλάχ κατέστησε παράδειγμα τη Μαρία στους πιστούς, η οποία διατήρησε την παρθενιά της, σαν έναν απόρθητο κάστρο. Ο Γαβριήλ της μετάδωσε από την θεϊκή πνοή. Η Μαρία πίστεψε στους λόγους και στα βι¬βλία του θεού και υπάκουσε9.
-Για τον Αλλάχ η γέννηση του Ιησού είναι παρό¬μοια με τη γέννηση του Αδάμ. (Ο Αδάμ ως γνωστόν γεννήθηκε χωρίς πατέρα και μητέρα). Ο Αλλάχ έπλασε τον Αδάμ από χώμα. Έπειτα Τεννηθήτω" είπε και έγι¬νε1».
5. Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΡΟΣ ΑΥ-ΤΟΥΣ
-Αφού Τον φορτώθηκε, Τον έφερε στην φυλή της. Εκείνοι είπαν: "Μαρία, εσύ, οπωσδήποτε έκανες κακό πράγμα".
- "Αδελφή του Ααρών! Ο πατέρας σου δεν ήταν κακός και η μητέρα σου δεν ήταν πρόστυχη".
-Αντί για απάντηση, τους έκανε νόημα να ρωτήσουν τον υιόν της. "Πως να μιλήσουμε μ'ένα βρέφος" της εί¬παν.
-"Είμαι ο υπηρέτης του Αλλάχ" απάντησε το παιδί." Μου έδωσε το Ευαγγέλιο και μ'έκανε προφήτη"11.
-"Παντού θα με ακολουθεί η. ευλογία Του. Με πρό¬σταξε να μείνω σ'όλη μου τη ζωή πιστός στην εντολή της προσευχής και της ελεημοσύνης".
-"Με έκανε να σέβομαι την μητέρα μου. Και δεν με γέννησε τύρρανο και κακούργο".
-"Μου δόθηκε η σωτηρία την ημέρα της γεννήσεως μου, του θανάτου μου και της αναστάσεως μου"12.

6. ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ
- Ο άγγελος είπε στη Μαρία:
- θα τον στείλει ως προφήτης στα τέκνα του Ισ¬ραήλ.
- θα τους πει: "Τα θεία θαύματα θα μαρτυρήσουν την αποστολή μου. Από τη λάσπη θα φτιάξω τη μορφή ενός πτηνού και αυτή θα εμψυχωθεί με την θέληση του Αλλάχ, θα θεραπεύσω εκ γεννετής τυφλούς και λεπρούς και με την άδεια του Αλλάχ θα αναστήσω νεκρούς, θα σας πω το τι έχετε φάει και τι έχετε κρυμμένο στα σπί¬τια σας. Και όλα αυτά θα είναι σημάδια για σας, αν είστε πιστοί"
-"θα σας επιβεβαιώνω την Πεντάτευχο, την οποία λάβατε πριν από εμένα και θα σας επιτρέψω μερικά πράγματα, που σας ήταν απαγορευμένα. Ο Αλλάχ μου έδωσε τη δύναμη των θαυμάτων. Γι' αυτό, φοβηθήτε Τον και υπακούστε με"13.
-" Πράγματι ο Αλλάχ είναι και δικός μου Κύριος και δικός σας. Επομένως υπηρετήστε Τον, διότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος της σωτηρίας"14.
-Ο Αλλάχ θα πει στον Ιησού, τον υιόν της Μαρίας:
"Να θυμάσαι τις χάρες που σκόρπισα σ' εσένα και στην μητέρα σου' σε ενίσχυσα με το Γαβριήλ και μιλού¬σες και στο λίκνο σου και στα γεράματα σου".
-"Σου είχα διδάξει τη Γραφή, τη Σοφία, τη Πεντά¬τευχο και το Ευαγγέλιο* έφτιαχνες με τη λάσπη τη μορ¬φή ενός πτηνού και η πνοή σου του' δίνε ζωή με την ά¬δεια Μου" γιάτρευες με την θέληση Μου έναν εκ γενε¬τής τυφλό κι έναν και έφερνε τους νεκρούς με τη θέλη¬ση Μου στη ζωή. Απότρεψα από εσένα τα χέρια των Ιουδαίων και έτσι δεν μπόρεσαν να σε σκοτώσουν. Μετά τα θαύματα που έκανες να λάμπουν τα μάτια τους, φώναξαν πεισμωμένοι."Όλα αυτά είναι μαγείες και τί¬ποτα άλλο"15.
-'Οταν ο Ιησούς έφερνε τα θαύματα, είπε στους αν¬θρώπους:
"Σας έφερα τη σοφία και ήρθα να σας εξηγήσω με¬ρικά πράγματα που έχετε διαφωνήσει. Να φοβάσθε τον Αλλάχ και υπακούστε με"16.
-"Πράγματι ο Αλλάχ είναι και ο δικός μου και δι¬κός σας Κύριος. Επομένως υπηρετήστε Τον. Αυτός είναι ο δρόμος της σωτηρίας"17.

7. ΟΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ
-Ο Ιησούς όταν κατάλαβε την απιστία των Εβραίων είπε:"Ποίος θα με βοηθήσει να επεκτείνω τη θεία θρη¬σκεία;". "Εμείς θα είμαστε οι θεράποντες του Κυρίου", απάντησαν οι απόστολοι.'Πιστεύομε σ'Αυτόν και σένα, μαρτύρισε ότι είμαστε πιστοί".
- "Κύριε, πιστεύουμε στο βιβλίο που μας έστειλες" ακολουθήσαμε τον απόστολο Σου. Κατάταξε μας ανάμε¬σα στους μάρτυρες που πιστεύουν στους προφήτες Σου και στο ότι είσαι Ένας"18.
-Ενέπευσα στους αποστόλους να πιστέψουν σε Μένα και στον απεσταλμένο Μου Ιησού κι εκείνοι είπαν:
"Πιστέψαμε" δώσε μαρτυρία για την πίστη μας "19.
-" Ω πιστοί να είστε οι υπηρέτες του Αλλάχ, όπως έλεγε ο Ιησούς, ο υιός της Μαρίας, στους αποστόλους, όταν τους ρώτησε-Ποιός θα με βοηθήσει να διαδόσω την ιερή θρησκεία;
θα γίνουμε υπηρέτες σου,απάντησαν εκείνοι. Ένα μέρος από τα τέκνα του Ισραήλ ασπάσθηκαν την πίστη, ενώ οι άλλοι μείνανε στην απιστία. Ενισχύσαμε τους πιστούς εναντίον των εχθρών τους και τους νίκησαν"20.

8. ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΠ' ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ
-' Ω Ιησούς, γιε της Μαρίας", είπαν οι απόστολοι, μπορεί να μας κατεβάσει ο Κύριος σου έναν έτοιμο τραπέζι;". "Να φοβάστε τον Αλλάχ", απάντησε ο Ιησούς, "αν είστε πιστοί".
-"Επιθυμούμαι", είπαν, "να καθήσουμε και να φάμε σ'αυτό, τότε θά'ναι ήσυχες οι καρδιές μας, θα ξέρουμε πως κήρυξες την αλήθεια και θα μαρτυρήσουμε".
- Ο Ιησούς, ο υιός της Μαρίας, έκανε αυτήν την προσευχή, "θεέ μου, Κύριε μας, κατέβασε για μας μια τράπεζα απ' τον ουρανό" ας είναι εορτή και για τον πρώτο και για τον έσχατο από μας και σημάδι της δύ¬ναμης Σου. θρέψε μας" είσαι ο πιο γενναιόδωρος από τους διαθέτες".
-" Εγώ, κατεβάζω την τράπεζα για σας είπε, "αλλά όποιος δυσπιστήσει ύστερα από το θαύμα αυτό, θα υπο¬στεί το πιο τρομερό μαρτύριο που δοκίμασε ποτέ κανένα πλάσμα στη γη"21.

9. ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΑΓ¬ΓΕΛΙΟ, ΤΟ ΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ
-Σου έστειλε το βιβλίο, που κλείνει μέσα του την α¬λήθεια και επιβεβαιώνει τις γραφές που προηγήθηκαν. Πριν απ' αυτό έστειλε τη Πεντάτευχο και το Ευαγγέλιο. για να χρησιμεύσουν σαν οδηγοί στους ανθρώπους. Και έστειλε το Κοράνιο απ' τους ουρανούς.
-θα του (ενν. Ιησού) διδάξει τη γραφή και τη σο¬φία, την Πεντάτευχο και το Ευαγγέλιο.
-Σεις, Ιουδαίοι και Χριστιανοί, γιατί κάνετε θέμα διχογνωμιών τον Αβραάμ; Η Πεντάτευχος και το Ευαγ¬γέλιο ήρθαν ύστερα απ' αυτόν. Λοιπόν δεν το σοφοκρί-νεται;22
-Ύστερα, στα ίχνη των προηγουμένων προφητών, στείλαμε τον Ιησού, τον υιόν της Μαρίας, που επιβεβαι¬ώνει τη Πεντάτευχο. Και σ' εκείνον δώσαμε το Ευαγγέ¬λιο, που περιέχει την αλήθεια και τη θεία λάμψη, επι-βεβειώνει την Πεντάτευχο που προηγήθηκε και συγχρό¬νως αποτελεί τον οδηγό της αληθείας και της συμβουλής για εκείνους που φοβούνται το Κύριο.
-Οι Χριστιανοί να κρίνουν σύμφωνα με το Ευαγγέ¬λιο" όσοι δεν κρίνουν σύμφωνα με τους κανόνες του Αλλάχ είναι ακόλαστοι23.
Αν οι Ιουδαίοι και Χριστιανοί πίστευαν και απέ¬φευγαν τις αναταραχές και τις διαφθορές, οπωσδήποτε θα καλύπταμε τα αμαρτήματα τους και θα τους βάζαμε στους πιο πολυάγαθους παραδείσους.
-Κι αν ακόμη τηρούσαν πιστά τη Πεντάτευχο, το Ευαγγέλιο και θεόσταλτο βιβλίο (ενν. Κοράνιο) οπωσδή¬ποτε θα πλημμύριζαν από αγαθά.
Υπάρχουν καλοί ανάμεσα τους, αλλά οι περισσότε¬ροι κάνουν κακό.
-Πες (εσύ ω Μωάμεθ) στους Ιουδαίους και στους Χριστιανούς:
"Οσο δεν τηρείτε τη Πεντάτευχο, το Ευαγγέλιο και το θεόσταλτο Βιβλίο (το Κοράνι), δεν ακολουθείτε τη σωστή πίστη. Το βιβλίο που σου δόθηκε από τον Αλλάχ, θα αυξήσει την απιστία και την αποστασία τους.
-Σου δίδαξα τη Γραφή, τη σοφία, την Πεντάτευχο και το Κοράνιο24.
-Οσοι ακολούθησαν τον προφήτη τον ουμμή (ε-πιθ.χαρακτηρίζων τον Μωχάμεθ, ο οποίος αν και δεν είχε γραμματικές γνώσεις γνώριζε τα πάντα λόγω των χαρισμάτων Του από τον Αλλάχ), τον οποίον έβρισκαν στη Πεντάχευχο και το Ευαγγέλιο, ο οποίος τους διέταζε την καλοσύνη και τους έκαμε να αποφεύγουν την κακοσύνη, τους χαλάλιζε τα καλά αγαθά και τους χαράμιζε τα κακά πράγματα και αγαθά, τους απάλλαξε από τις αυστηρές θρησκευτικές διατάξεις όσοι τον πίστεψαν, τον τίμησαν, τον βοήθησαν και όσοι ακολούθησαν το θεοκα-τέβατο φως (ενν.Κοράνιο), αυτοί είναι εκείνοι που γνώ¬ρισαν την ευδαιμονία και την ευτυχία25.
-Οπωσδήποτε ο Αλλάχ αγόρασε τη ζωή και τα αγα¬θά των πιστών, οι οποίοι πολέμησαν στον δρόμο Του είτε έπεσαν νεκροί είτε σκότωσαν τους εχθρούς τους, με αντάλλαγμα τον Παράδεισο. Ο Ύψιστος υποσχέθηκε τα προηγούμενα κατηγορηματικώς στη Πεντάτευχο, στο Ευ¬αγγέλιο και στο Κοράνιο. Ποιος είναι πιο πιστός απ' τον Αλλάχ στην υπόσχεση του;
Χαρείτε τη συνθήκη σας, είναι ένα μεγάλο ώφελος για σας26.
- Ο Μωάμεθ είναι ο απεσταλμένος του Αλλάχ. Οι ακόλουθοι Του θα είναι τρομεροί με τους απίστους και φιλάνθρωποι μεταξύ τους. Τους βλέπετε να υποκλίνο¬νται, να προσεύχονται να επικαλούνται τη φιλευσπλαχνία του και ν' ασχολούνται μονάχα με το πως να Του αρέσουν. Τα δείγματα από το σετζδέ (πρβλ.σημ.2) που κάνουν, φαίνονται στο μέτωπο τους. Αυτές είναι οι α¬ρετές τους που αναφέρονται στο Πεντάτευχο. 'Οσον α¬φορά τις αρετές που αναφέρονται στο Ευαγγέλιο, αυτές παρομοιάζονται μ' έναν σπόρο, ο οποίος φυτρώνει, δυναμώνει, παχαίνει και υψώνεται στις ρίζες του και αυτό εκπλήσσει τους παραγωγούς.
Αυτή η παρομοίωση είναι για να θυμώσουν οι άπι¬στοι. Σ' εκείνους που πίστεψαν και ήταν ενάρετοι, ο Αλλάχ υποσχέθηκε συγχώρηση και μεγάλη αμοιβή"27.
-Μετά από τους άλλους προφήτες στείλαμε τον Ιη¬σού, τον υιόν της Μαρίας, Του δώσαμε το Ευαγγέλιο. Βάλαμε στη καρδιά των μαθητών Του την ευλάβεια και την φιλευσπλαχνία28.

10.-Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕ-ΝΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΟΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥ¬ΤΕ ΑΛΛΑΧ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Τα σχετικά εδάφια έχουν ως εξής:
-Ο θεός έχει έναν γιο, λένε οι Χριστιανοί. Μακριά απ' τον Αλλάχ αυτή η βλασφημία. 'Οτι είναι στους ου¬ρανούς και στη γη, Του ανήκει. Όλα τα όντα υπακού¬ουν στη φωνή Του29.
-Για τον Αλλάχ η γέννηση του Ιησού, είναι παρό¬μοια με τη γέννηση του Αδάμ. (Διότι ως γνωστόν ο Αδάμ γεννήθηκε χωρίς πατέρα και μητέρα). ΟΑλλάχ έπλασε τον Αδάμ από το χώμα. Έπειτα "Γεννηθήτω" εί¬πε και έγινε30.
-Είπαν: "θανατώσαμε τον Ιησού, τον Μεσσία, τον υιόν της Μαρίας, τον απεσταλμένο Του".
- σεις, που δεχθήκατε τις Γραφές, μην υπερβαίνε¬τε τα όρια της θρησκείας σας. Λέτε μόνον την αλήθεια για τον Αλλάχ. Ο Ιησούς είναι ο γιος της Μαρίας, ο απεσταλμένος του Υψίστου και ο Λόγος Του. Είναι ένα πνεύμα απ' το θεό. Τον έστειλε στη Μαρία. Πιστέψτε πια στον Αλλάχ και στους απεσταλμένους Του. Μην πείτε πως υπάρχει Τριάδα στο θεό. Παρατήστε αυτή την πίστη, θα έχει περισσότερα πλεονεκτήματα για σας. Έ¬νας είναι ο θεός. Είναι απαλλαγμένος απ' το να έχει γιο. Το κάθε τι στον ουρανό και στη γη, είναι δικό Του. Για τα προηγούμενα ο ίδιος ο θεός είναι απόδει-ξη•
-Ούτε ο Ιησούς, ούτε οι (μεγάλοι) άγγελοι διστάζουν να είναι υπηρέτες του Αλλάχ. 'Οσοι θα διστάζουν να είναι υπηρέτες και υπερηφανευθούν, μια μέρα θα προ¬σέλθουν όλοι ενώπιον Του31.
'Οσοι λένε πως ο Χριστός, ο γιος της Μαρίας είναι θεός, οπωσδήποτε είναι άπιστοι. Απάντησε τους: "Ποιος θα μπορέσει να σταματήσει το χέρι του Παντοδύναμου αν ήθελε να καταστρέψει τον Μεσσία, τον γιο της Μα¬ρίας, την μητέρα Του και Ολους τους ανθρώπους πάνω στη γη;"32
-Όσοι λένε πως ο Μεσσίας, ο γιος της Μαρίας πράγματι είναι ο θεός, βλασφημούν. Εξ άλλου ο ίδιος είπε: " Ω τέκνα του Ισραήλ! Λατρεύετε τονΑλλάχ. Είναι και δικός μου και δικός σας. Όποιος εξομοίωσε τον Ύψιστο με έναν άλλον, δεν θα μπει στον Παράδεισο. Κατοικία του θα είναι η φωτιά.Οι τύραννοι δεν έχουν να περιμένουν βοήθεια".
-Όσοι υποστήριξαν το τρισυπόστατο του Αλλάχ, ο¬πωσδήποτε είναι βλάσφημοι. Μάνον ένας θεύς υπάρχει. Αν δεν αλλάξουν πίστη, γι' αυτούς που θα μείνουν ά¬πιστοι οπωσδήποτε θα ύπαρξη ένα οδυνηρύ μαρτύριο.
-Δεν θα επιστρέψουν στον Κύριο; Δεν θα ζητήσουν συγνώμη; Αυτός είναι μεγαλόψυχος και φιλεύσπλαχνος.
-Ο Μεσσίας ο υιός της Μαρίας, δεν είναι παρά προφήτης του Υψίστου, άλλοι προφήτες προηγήθηκαν. Η μητέρα του ήταν πολύ αφοσιωμένη. Και οι δύο έτρωγαν (ενν.σαν άνθρωπο που ήταν...). Κύτταξε πως τους δί¬νουμε αποδείξεις για τη μοναδικότητα του θεού και πως επιδίδονται έπειτα στο ψέμμα.(εδώ ο θεός απευθύ¬νεται στον Μωάμεθ)33.
-Είναι ο Δημιουργός των ουρανών και της γης. Αφού δεν έχει σύζυγο πως έκακμε παιδί; Το σύμπαν εί¬ναι έργο των χειρών Του και όλα τα γνωρίζει λεπτομε¬ρώς34.
-"Είμαι ο υπηρέτης Του", απάντησε ο Ιησούς, "Μου έδωσε το Ευαγγέλιο και μ'έκανε προφήτη"35.
-Στα χέρια του είναι το βασίλειο των ουρανών και της γης. Δεν απέκτησε κανένα παιδί. Κανένα ον δεν εί¬ναι εταίρος Του στη διακυβέρνηση του σύμπαντος. Δη¬μιούργησε το κάθε τι, του έδωσε τάξη και καθόρισε το πεπρωμένο του36.
- Εκείνος (ενν. Ιησούς) δεν είναι παρά ο υπηρέτης που τον ευεργετήσαμε και Τον κάναμε πρότυπο στους Εβραίους37.
-"Είμαι απεσταλμένος του θεού για σας", έλεγε συ¬νέχεια στους Ιουδαίους ο Ιησούς, ο υιός της Μαρίας." Έρχομαι για να επιβεβαιώσω την αλήθεια της Πεντα¬τεύχου που ήρθε πριν από Μένα και να σας αναγγείλω τον ευτυχισμένο ερχομό του επομένου Μου προφήτη. Το όνομα του είναι Άχμεδ38.
Σημ. (Ο Μωάμεθ είχε τρία ονόματα: Αχμεδ. Μουσταφά, Μουχάμμεδ)
-Να πεις: (ο θεός απευθύνεται προς τον Μωάμεθ)
"Ενας είναι ο θεός. Είναι σαμέδ (-δεν έχει τέλος, είναι μέγιστος, είναι αυτός στον οποίο αποτείνονται όλα τα όντα στα βάθη των καρδιών τους). Δεν τεκνοποίησε ούτε τεκνοποιήθηκε. Δεν έχει όμοιο Του"39.
II - ΤΑ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΑ ΕΔΑΦΙΑ ΓΙΑ Ε-ΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙ¬ΝΑΙ ΘΕΟΣ Ή ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
-Οι Ιουδαίοι λένε πως ο Έζδρας είναι γιος του θε¬ού. Το ίδιο λένε και οι Χριστιανοί για τον Μεσσία. Αυτό είναι κάτι που ισχυρίζονται αυτοί. Μιλούν σαν τους άπιστους που προηγήθηκαν. Ο Αλλάχ να τους τι¬μωρήσει. Πως αποκλείνουν από την αλήθεια...
-Απέκτησαν σαν θεούς, τους Ραββίνους, τους ιερείς τους και τον Μεσσία, τον υιόν της Μαρίας. Ενώ έχουν διαταχθεί να λατρεύουν σε ένα μόνο θεό. Γιατί, δεν υ¬πάρχει κανένας άλλος θεός. Είναι απαλλαγμένος από κάθε τι που θέλουν να τους παρομοιάσουν40.
-Έτσι λοιπόν ο Ιησούς, ο υιός της Μαρίας, που εί¬ναι θέμα αμφιβολιών τους, κατά το λόγο του θεού είναι αυτός.
-Δεν είναι δυνατόν να έχει αποκτήσει γιο ο Αλλάχ. Τον απαλλάσσω από τεκνοποιησιμότητα. Όταν θέλει να γίνει κάτι, λέει μόνον Τεννηθήτω" και γίνεται41.
12.-ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ
Κατά το Κοράνιο, τον Ιησού δεν τον θανάτωσαν και ούτε τον σταύρωσαν, αλλά ο θεός τον ανύψωσε κοντά-του.
Σχετικά αναφέρονται τα παρακάτω εδάφια:
-Οι Ιουδαίοι είπαν: "θανατώσαμε τον Ιησού, τον Μεσσία, τον Υιό της Μαρίας, τον απεσταλμένο του θε¬ού". Αλλά, δεν τον θανάτωσαν και δεν τον σταύρωσαν. Το άτομο που θανατώθηκε και σταυρώθηκε δείχθηκε σαν Ιησούς προς αυτούς. Εξ'άλλου οι ίδιοι, αμφιβολία είχαν για τον θάνατον του Ιησού. Δεν γνώριζαν για τούτο την αληθινή γνώση. Μόνον μια πλάνη ακολουθούν. Σίγουρα δεν Τον θανάτωσαν. Ο θεός Τον ανύψωσε κοντά Του. Γιατί, είναι ισχυρός και Σοφός42.
- Ο θεός έτσι είπε: "Ιησούς, οπωσδήποτε αυτός που θα σε θανατώσει δεν θα είναι αυτοί, αλλά Εγώ..."43

13.-ΜΙΑ ΟΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΜΈΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΑΝΘΕΟ
-Όταν θα ρωτήσει ο θεός στον Ιησού, τον υιό της Μαρίας, αν είχε προστάξει στους ανθρώπους να λατρεύ¬ουν κι Αυτόν και την Μητέρα Του σαν θεούς,:"Κύριε", θα πει "εγώ Σε απαλλάσω απ' αυτό. Δε Μου αρμόζει να λέω ένα λόγο που δεν δικαιούμαι. Αν το είχα πει, θα το ήξερες. Ξέρεις τι υπάρχει μεσ'την καρδιά Μου και αγνοώ τι καλύπτει το υπέρτατο μεγαλείο Σου. Οπωσδή¬ποτε η γνώση των μυστηρίων, ανήκει σ'Εσένα και μόνο Εσένα"44.
-Δεν τους είπα τίποτα εκτός απ' εκείνα που με διέ¬ταξες να τους πω. Τους είπα: "Να λατρεύετε το θεό, τον Κύριο μου και τον δικό σας. Υπήρξα μάρτυρας τους όσο έμεινα στη Γη. Κι όταν Με ανύψωσες, υπήρξες Εσύ ο ελεγκτής τους. Εσύ είσαι ο παγκόσμιος μάρτυρας.
-Αν τους τιμωρήσεις, είναι δούλοι Σου, αν τους συγχωρήσεις, είσαι ισχυρός και σοφός.
-Μετά την ημέρα της κρίσεως ο Αλλάχ θα πεί: "Σή-μερα η δικαιοσύνη (η ορθή πράξη) θα είναι χρήσιμη για όσους την εφάρμοσαν. Αυτοί θα μπουν στους παραδείσους, όπου κυλούν οι ποταμοί και θα μείνουν εκεί αιω¬νίως".
Ο θεός είναι ευχαριστημένος με αυτούς, κι αυτοί μ'Εκείνον. Αυτή είναι λοιπόν η μεγαλύτερη λύτρωση και ευτυχία45.
14.-0 ΙΗΣΟΥΣ, ΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟ¬ΦΗΤΗ, ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ
-Είμαι ο απεσταλμένος Του για σας", έλεγε συνεχώς ο Ιησούς στους Ιουδαίους, ο υιός της Μαρίας. "Έρχομαι να επιβεβαιώσω την Πεντάτευχο που ήρθε πριν από μέ¬να και να σας αναγγείλω τον ευτυχισμένο ερχομό του Προφήτη46. Το όνομα του είναι Άχμεδ47.


1. βλεπ. Κεφάλαιον τρίτον - Η Οικογένεια του Ιμράν (35, 36, 370) εδάφια απ'το Κοράνι.
2. Σετζδέ: γονοκλυοΐα δι' αμφοτέρων των γονάτων και κλίσις της κεφαλής μέχρι του εδάφους.
3. 42,43, 44°, Εδάφια τρίτου κεφαλαίου (Αλ-ι Ιμράν)
4. 45, 46° Εδάφια τρίτου κεφαλαίου (Άλ-ι Ιμράν)
5. 47, 48° Εδάφια τρίτου κεφαλαίου " Η Οικογένεια του Ιμ¬ράν"
6. 16, 17, 18, 19, 20 Εδάφια δεκάτου ενάτου κεφαλαίου "Η Μαρία - Μεργιέμ"
7. 21, 22, 23, 24, 25, 26ο Εδάφια δεκάτουενάτου κεφαλαίου - Η Μαρία.
8. 91ο Εδάφιο εικοστού πρώτου κεφαλαίου - Οι προφήτες "Ελ-Ενμπηγιά"
9. 12ο Εδάφιο εξηκοστού έκτου - Η απαγόρευση - κεφαλαίου (Ετ-Ταχρίμ)
10. 59ο Εδάφιο τρίτου κεφαλαίου - Η Οικογένεια του Ιμράν-
11. 27, 28, 29, 30ο Εδάφια του δεκάτου ενάτου κεφαλαίου -Η Μαοία
12. 31,32, 33ο Εδάφια δεκάτου ενάτου κεφαλαίου - Η Μα¬ρία-
13. 48, 49, 50ο Εδάφια τρίτου κεφαλαίου - Η Οικογένεια του Ιμράν
14. 51ο Εδάφιον τρίτου κεφαλαίου - Η οικογένεια του Ιμράν-
15. 109, 110 Εδάφια πέμπτου κεφαλαίου - Η τράπεζα - Ελ-Μάηντε
16. 63ο Εδάφιον τεσσαρακοστού τρίτου - Ο Στολισμός: (Ζούχρουφ)
17. 64ο Εδάφιον του τεσσαρακοστού τρίτου κεφαλαίου - Ο στολισμός (Ζούχρουφ).
18. 52,53ο Εδάφια τρίτου κεφαλαίου - Η Οικογένεια του Ιμράν-
19. ΠΙο Εδάφιον, πέμπτου κεφαλαίου -Το τραπέζι -Ελ- Μάηντε
20. 14ο Εδάφιον εξηκοοτιου πρώτου κεφαλαίου - Η διαταγή Εσ-Σάφφου.
21. 112, 113, 114, 115ο Εδάφια, πέμτου κεφαλαίου - Το τραπέζι - Ελ-Μάϊδε.
22. Σούρε Αλ-ι Ιμράν (Η οικογένεια του Ιμράν) Εδάφια 3, 4, 48 και 65
23. Σούρε Ελ-Μάηδε (Η τράπεζα), εδάφια 46 και 47.
24. Σουρε Ελ-Μάηδε (η τράπεζα), εδάφια 65, 66, 68 και 110.
25. 157ο Εδάφιο τον εβδόμου κεφαλαίου - Ελ-Αράφ
26. ΙΙΙο Εδάφιον του ενάτου κεφαλαίου - Η μεταστροφή (Ετ-Τεβμπέ)
27. 29ο Εδάφιον τεσσαρακοστού ογδόου κεφαλαίου - Η Νίκη (Ελ-Φέτχου)
28. 27ο » πεντηκοστού εβδόμου » - Το Σίδερο (Ελ-Χαδήδ)
29. 116ο » δευτέρου κεφαλαίου - (Ελ-Μπάκαρε - Η Α¬γελάδα)
30. 59ο Εδάφιον τρίτου κεφαλαίου - Η Οικογένεια του Ιμράν.
31. 157, 171, 172ο Εδάφια του τετάρτου Σουρέ - Οι γυναίκες (Εν-Νισά)
32. 17ο Εδάφιον πέμπτου κεφαλαίου - Η τράπεζα (Ελ-Μάηδε) 33. 72, 73, 74, 75ο Εδάφια του πέμπτου κεφαλαίου - Η τρά¬πεζα (Ελ-Μάηδε)
34. 101ο Εδάφιον του ενάτου κεφαλαίου - Τα ποίμνια (Ελ-Εν'άμ)
35. 30ο Εδάσιον δεκάτου εννάτου κεφαλαίου - Η Μαρία (Μεργιέμ) ^
36. 2ο Εδάφιον Εικοστού πέμπτου » - Το Κοράνιο (Ελ-Φουρκάν)
37. 59ο Εδάφιον τεσοχιροκοστού τρίτου » - Ο Στολισμός (Ζουχρουφ)
38. 6ο Εδάφιον εξηκοστού πρώτου κεφαλαίου - Η Διαταγή (Εσ-σάφφου).
39. Βλεπ. Σούρε Ελ-Ιχλάς (Η ενότητα ) στο τελευταίο σελ. του Κορανίου
40. 30,31° Εδάφια εννάτου κεφαλαίου - Η Μεταστροφή - Ετ-Τέβμπε
41. 34,35° Εδάφια δεκάτου εννάτου κεφαλαίου _ Η Μαρία-Μεριέμ
42. 157, 158° Εδάφια τεετάρτου κεφαλαίου - Οι γυναίκες -Εν-Νισά
43. 55° Εδάφιον τρίτου κεφαλαίου - Η οικογένεια Ιμράν-
44. 116° Εδάφιον πέμπτου κεφαλαίου - Η τράπεζα - (Ελ-Μαήδε)
45. 117,118,119° Εδάφια του πέμπτου κεφαλαίου - Η Τράπε¬ζα - Ελ-Μαήδε.
46. - Σε πολλά εδάφια της Βίβλου και της Καινής Διαθήκης αναφέρθηκε ο ερχομός ενός προφήτη μετά τον Χριστό και πολλές φορές τούτο διευκρινήσθηκε με το όνομα "Παράκλητος". Παρά την διαφορετική ερμηνία της άνω λέξεως "Παρακλητου" εκ μέρους των Χριστιανών, εμείς οι Μουσουλμάνοι παραδεχόμαστε την έννοια αυ¬τής ως προφήτη "Μωάμεθ" (- Μουχαμμέο)._
Σχετικά εδάφια εν τω Ιερό Ευαγγελίω: Κατά Ματθαίου: (13:31-32) - (20:1-17) Αποκαλυψις: (2:26-29) Κατά Ιωάννη: (14:15-17 και 26,30), (15:26), (16:7-15) κ.α. Κατά Μπερνάμπα (97: Σελ. 195, 196)
Αν θέλετε να διαβάσουμε ακόμα μια φόρα μαζί τα κατά Ιωάν-νην εδάφια:
ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ
14...
15 Εάν με αγαπάτε, τας εντολάς μου φυλάξατε. Και γω θέλω παρακαλέσει Πατέρα, και θέλει σας δώσει άλλον Παράχλτιτων. δια να μένη μεθ' υμών εις τον αιώνα, το πνεύμα της αλήθειας, το ο¬ποίον ο κόσμος δεν δυνατέ να λαβή, διότι δεν βλέπει αυτόν ουδέ γνωρίζει αυτό" σεις όμως γνωρίζεται αυτό, διότι μένει μεθ' υμών,
Όταν (ο Μωάμεθ) ήρθε και απέδειξε την αποστολή του με θαύματα, οι Εβραίοι φώναζαν:"Αυτά προφανώς είναι μαγείες."
-Ποιος μπορεί να είναι πιο τύρρανος από εκείνους, οι οποίοι εάν και εκλήθηκαν στον Ισλαμισμό, προσά¬πτουν ψέμα στον θεό;48
και εν υμίν θέλει είσθαι.
26 Ο δε Παράκλητοο:. το Πνεύμα το Ανιόν το οποίον θέλει πέμψει ο Πατήρ εν τω ονόματι μου, εκείνος θέλει σας διδάξει πάντα και θέλει σας υπενθυμίσει πάντα όσα είπον προς εσάς.
27 Ειρηνην αφίνω εις εσάς, ειρήνην την εμήν δίδω είς εσάς" ουχί καθώς ο κόσμος δίδει, σας δίδω εγώ. Ας μη ταραττήται η καρδία σας, μηδέ ας δείλια.
28 Ηκουσατε ότι εγώ σας είπον, υπάγω και έρχομαι προς εσάς. Εάν με ηγαπάτε, ηθέλεται χάρ"η ότι είπον, υπάγω προς τον Πατέρα" διότι ο Πατήρ μου είναι μεγαλήτερος μου.
29 Και τώρα σας είπον πριν γεινη, δια να πιστέυσητε όταν γεί-νη.
30 Δεν θέλω πλέον λαλήσει πολλά μεθ' υμών" δίοτι έρχεται ο άρχων του κόσμου τούτου" και δεν έχει ουδέν εν εμοί.
15...
'Οτάν όμως έλθη ο παοάκλητος; τον οποίον εγώ θέλω πέμψει προς εσάς παρά του Πατρός, το Πνεύμα της αληθείας, το οποίο εκ¬πορεύεται παρά του Πατρός, εκείνος θέλει μαρτηρησει περί εμού. Αλλά και σεις μαρτυρείται, διότι απ' αρχής μετ εμού είσθε.
16...
7 Εγώ όμως την αλήθεια λέγω" συμφαίρει εΐζ εσάς να απέλθω εγώ. Διότι εάν δεν απέλθω, ο Παράκλτηχκ δεν θέλει έλθει προς ε¬σάς" αλλ' αφού απέλθω, θέλω πέμψει αυτόν προς εσάς" και ελθών εκείνος θέλει ελέγξει τον κόσμο περί αμαρτίας και περί δικαιοσύνης και περί κρίσεως. Περί αμαρτίας μεν, διότι δεν πιστέυουσιν εις εμέ" περί δικαιοσύνης δε. διότι υπάγω προς τον Πατέρα μου και πλέων δεν ιιε βλέπετε" περί δε κρίσεως, διότι ο άρχων του κόσμου τούτου εκρίθει.
12 Έτι πολλά έχω να είπω προς εσάς, δεν δύναστε όμως τώρα να βαστάζητε (αυτά). 'Οταν δε έλθει εκείνος, το Πνέυαα της αλή¬θειας, θέλει σας οδηγήσει εις πάσαν την αλήθειαν" διότι δεν θέλει λαλήσει αφ'εαυτού, αλλ'όσα αν ακούσει θέλει λαλήσει και θέλει σας αναγγείλει τα μέλλοντα. 14 εκείνος θέλει δοξάσει εμέ, διότι εκ του εμού θέλει λάβει και αναγγείλει προς εσάς. 15 πάντα όσα έχει ο Πατήρ, εμού είναι δια τούτο είπον ότι εκ του εμού θέλει λάβει και αναγγείλει προς εσάς.

47. Ο Μουχάμμεδ είχε τρία ονόματα: Αχμεδ, Μουσταφά και Μουχάμμεδ.
48. 6, 7ο Εδάφια εξηκοστού πρώτου κεφαλαίου - Η διαταγή -

Hiç yorum yok: